Waarom een australian shepherd?

Een lieve en pluizige pup in huis?

Pluizig zijn australian shepherd pups zeker! Lief? Als ze slapen, als ze wakker zijn ontdekken ze de wereld met hun scherpe puppy tanden. Een pup is dus niet altijd leuk in huis, je zult je pup nog alles moeten leren!

De hele geschiedenis van de Australian shepherd draait om het ‘beroep’ van herdershond. Vee drijven zit deze dieren echt in het bloed, maar de kans dat je zelf toevallig een kudde schapen rond hebt lopen is natuurlijk klein. Als je toch graag een Australian shepherd in huis wil nemen, zorg er dan in elk geval voor dat jullie genoeg te doen hebben samen. Dit is een echte werkhond die graag zijn baasje een plezier doet. Hondensporten zoals hondenfrisbee, doggy dance, of bijvoorbeeld agility zijn een goede keuze voor dit ras, maar ook gewoon lekker samen buiten rondlopen, rennen en spelen zijn noodzakelijk. Dit zijn beslist geen honden voor mensen die niet van beweging houden!

Een Australian shepherd zit vol energie en werklust. Geef je deze honden niet genoeg ruimte om die energie kwijt te raken, dan kunnen ze probleemgedrag gaan vertonen.

Een Australian shepherd is zo goed in het volgen van zijn intuïtie en het nemen van zijn eigen beslissingen, dat hij jou als baasje daarvoor soms niet nodig heeft. Daar komt nog bovenop dat een Australian shepherd van nature erg alert en waaks is. Ze merken alles dat er om ze heen gebeurt en reageren daar ook op als je ze niet goed traint en socialiseert. Zie Opvoeding pup voor de ontwikkelingsfases met socialisatie.

Al met al is een Australian shepherd dus niet de gemakkelijkste hond om op te voeden en als huisdier te houden. Een eigen willetje, hoge intelligentie, hoog energieniveau, de neiging tot verveling en een waaks en alert karakter kunnen allemaal voor problemen zorgen als je er niet vanaf het begin consequent en serieus mee omgaat. Het duurt ook relatief lang voordat honden van dit ras volwassen worden, dus hiervoor moet je als verantwoordelijk baasje de tijd nemen. We raden zeker niet af om een puppy van dit ras in huis te nemen, want het zijn geweldige honden, maar meer nog dan bij veel andere rassen moet je als baasje je verantwoordelijkheid nemen voor een goede opvoeding. Blijf consequent in de opvoeding en neem voldoende tijd voor een goede socialisatie zorg voor meer dan genoeg beweging, spelletjes en interessante activiteiten om samen met je aussie te ondernemen, dan heb je een echte trouwe vriend voor het leven aan dit dier.

Klik op Wachtlijst pup voor als je na bovenstaande hebt gelezen nog graag een aussie pup wilt.